Pages

Roda-roda kehidupan

Roda-roda kehidupan. Aicheh, tajuk entry dah macam Roda-roda Kuala Lumpur lah pulak. thehe.ekceli nak story pasal kehidupan aku sekarang ni. sejak dah tak bekerjaya ni, rutin harian aku ialah keluar jalanjalan, tengok muvee, makanmakan & lepak sampai 4,5 pagi. apekah?? oh takpe, maybe life macam nie sementara aje, sementara masih tak bekerjaya nie. nanti bila dah kerja, maybe tak merasa nak enjoyenjoy sangat. duk rumah diam diam jer.


Last week aku pergi soping barang rumah dekat ikea. juling sekejap bijik mata aku bila masuk ikea. semua barang aku nak beli, tapi aku just beli barang yang patut jer. aku beli drawer and rak tempat letak baju. and aku ada beli meja untuk letak tv. sempat jugak santap karipap ikea. sedap oh, dah lama tak pekena, walaupun penat nak Q lamalama.


aku nak share jugak ceritacerita baru kat muvee. setakat ni, aku dah tengok faster,lakonan the rock. best citer tu. aku rate 4/5. the rock memang cool sokmo dalam citer tu. ok, lepas tu, citer khurafat pon OK, sangat SERAM, sampaikan aku jadi takut sorangsorang kat rumah ni. boleh pulak aku tercampakkan cap boipren aku yang aku pegang time dalam wayang. banyak adeganadegan yang boleh buat jantung berhenti berdegup. aicheh. tapi memang seram la citer khurafat tu. & aku ada tengok jugak citer paranormal activities II. mulamula macam boring, sebab the whole cerita tu tunjuk rakaman video life diorang & asyik tunjuk cctv sekitar rumah diorang. agak seram jugak. but sometimes agak boring. but enjoy that muvee walaupun boifren kat sebelah asyik merungut "isk, cerita ape yang awak ajak tengok ni"..& last sekali, cerita season of the witch. this muvee sangat best. tak rugi bazir duit gi tengok oh :D


Sejak tak kerja nie jugak, aku rasa berat badan aku naik giler babeng. yer, sebab dulu masa kat kulim, aku asyik kawal makan. kat opis pon aku makan sup sayur. sekali dah duduk sini, ada pulak boipreng ajak pegi dating, harihari aku makan nasik! malam pukul doblas pon aku selambe badak jer telan nasik. bila dah kenyang, baru la rasa bersalah. haha. dasar gendut. TAPI takpe, aku dah bercitacita nak pegi gym nanti , once dah bekerjaya. oh citacita jer tu. harapharap tercapai lah. thehehe :)


Kesimpulannya pada semua cerita aku nie, betapa indahnya kehidupan jika TAK KERJA, & duit asyik masuk jer. TAPI itu memang mustahil la, tapi mungkin boleh jadi kalau lahirlahir je kat dunia nie, mak bapak memang kaya giler. hohoho. sekian.


"dah mula kebosanan, sebab boipreng dah takde kat kl. im single. hoho. so, boleh mula berdiet yer."

2 comments:

iedchan said...

khurafat seram kan..hehe.

tapi tak tgk faster lagk..sedap kah?

ctzainal said...

huhu. sila la tgk faster. best oh. xrugi tengok.