Pages

The Vanilla Place, Empire Shopping Gallery

Salam semua!


AKHIRNYA!!


Berjaya jugak update seketul entry hari ni. alhamdulillah siap sudah keja. baru laa LEGA, LEGA dan LEGA. 


Banyak benda nak update, tapi masa begitu mencemburui. 


Hari tu time lunch hari jumaat, gi makan kat The Vanilla Place, Empire Shopping Gallery, Subang. Itu pon lepas dah gigih survey kat blog orang laen. tgk review sana sini. so terus decide pegi sana nak try. AND MANY THANKS to TUTY sebab belanje saya! saya sukakannya!! >.<




Kitorg try menu berlainan time tu. tuty amik Lasagne. saya pulak amik Spagethi Aglio Alio. memang terbaik and sedap. portion pon besar. harus kekenyangan lah lepas tu. rasa takmo balik opis dah lepas tu, nak terus balik umah and tidoooooooooooooooooo...


 Ini tuty punya. cheese dia melimpah ruah ke ladang gandum. 

Ini i punya. sedap jugak ini. saya sukekannyeeeeeeee 


and one more side dish, nachos. sedakkkkk angat angat! >.<


Okay. then kami decide ambik high tea set. sedap, and kenyang sampai tak larat nak habiskan. 




Comel angat-angat. sayang nak makan. stoberri dia manissss!  




 tewwwdiaa . ni la si pembelanja. :) maceh angat angat. hehe :D

Okay. itu jek ar gambar-gambar time first visit kat The vanilla Place itu. overall is berbaloi lah. and food kat sana pun sedap-sedap belaka. plus that time orang belanje, menambahkan lagi kesedapannyerrrr >.<

Okeh, time nak balik tu, weols sempat round-round kat empire. memang banyak tempat yang jual pavlova, macaroons and kedai roti pon menarik jugak kat sana.

so, kitorg terus singgah kedai bernama Whisk, yang mana menjual kek yang comel-comel and nampak delicious. tujuan utama masuk kedai tu, weols nak try macaroons. maklum ar, orang cakap sedap, sedap, so nak ar try jugak.. ye dop!


 TADAA.. ni ler rupa macaroon itu. 5bijik seploh hengget. manis sikit pada tekak ai, and kat hujung-hujung tu ada rasa kacang. sedakkk jugekk aaar. tapi kalo makan ari-ari, mau lepas ni cucuk senirik insulin kat perut. keh3!


 Baju dia sama dgn kaler macaroon. >.<


mata bertukor jadik macaroon. konon2 jek tuh :)



OKAY. 


so kalau korang suka makan itallian food, or pie ke ape ke, bole la try kat The Vanilla Place. harga pun affordable la, dgn portion yang besar, memang kenyang. :)


bui-bui :)

3 comments:

aca6nisa said...

yeayyyy..macaroon yg sangat manis kemain lagi...:P

ctzainal said...

sungguh, manis tahap kencing manihhhh >.<

dhiera said...

pernah pergi pavi sekali je. rasa itu bukan tempat saya. ngee...