Pages

Blog ni hidup lagi okay

Salam semua....

Pheww! after almost 5months.. Last entry date is 25May. and today dah 1Oct. kemain lama belog ni tak post new entry. tuan punya blog bertapa la tu kat mana-mana..

Tuan punya blog mcm biasa, sihat walafiat. makin sihat. baca betul-betul, sihat itu global. boleh guna untuk mengukur tahap kesihatan dan juga tahap ukur lilit badan . begitu ya. :D

Hah. sudahhh. sampai sini otak dah jem nak update ape. nak stori ape. nak letak gambar ape. ahh. memang tak berkaliber betul. *&^%^^^%^%^**$#  .......... Tapi boleh la kot eh kalau nak stori benda latest sekali yg terjadi pagi tadi kat depan ofis aku ni.

Mcm biasa, kalau kat ofis subang ni, memang parking kereta ialah stok yg membuatkan kau akan catwalk sejauh lebih kurang 1kilometer untuk sampai ke opis. penyebab ketik basah pun ye jugak. on the way tgh jalan kaki tu, ada la tertoleh kat sebelah kanan which is ada sorang mamat bertopi keledar, duduk atas motor, yg aku rasa mcm tengah menunggu kawan ke ape ke kan. dia park motor di antara dua kereta yg duk parking kat tepi2 jalan tu.

tak lama lepas 3,4 langkah aku toleh dia, aku dengar bunyi suara org duk buat bunyi "ahh, arghh, ahrghhhhhh". alahh. bunyi yg macam lelaki duk setim2 tuh... gilo punya mamat topi keledar. makin lama makin kuat lak. aku syak mamat topi keledar tu punya keje. disebabkan aku tak toleh kat mamat topi keledar tu, mamat topi keledar tu duk memanggil-mangil aku. "dikk..dikkk". and lepas tu duk sweet sweet atau bahasa lain, buat bunyi tikus tu. lolz! memang aku rasa nak lari jer time tuh lelaju. tp tak boleh nak lari sangat sebab hari ni pakai heels. nasib la dekat2 depan sikit tu ada brader 1 opis, yg walaupun aku tak kenal nama dia sape, tapi muka adalah familiar. fuh. 

bile aku dah ada dekat2 brader tu, mamat topi keledar masih lagi duk membunyikan tikus gatal dia tu. time tu la aku baru berani nak toleh belakang. tapi malang sekalikkkkk. sebab aku tak dapat nak tengok plat motor dia. kalau aku dapat, memang aku call balai. and selamatlah kau bertapa di dalam jel sana akibat kegatalan kau.

giler seram kan citer aku nih? ker biasa2 jek? ape2 jek lah pun, yang penting aku tak dapat nak bayang kalo mamat topi keledar tu kejar aku, or nak pegang2 aku? kalau dia buat,  memang aku sepak je anu dia guna kasut tinggi aku. mau mandul sampai tua. haaa. 

Lepas ni tobat dah takmo jumpa mamat topi keledar tu lagi. and aku harap rezeki mamat topi keledar tu nak terserempak dgn aku terhenti sampai hari ni je. sebab i iz scary u know. ok, sekian.












1 comment:

D i n said...

yeay update jgk hehe :)