Pages

Misi Mencari Baju Resepsi

Salam semua!

Saja nak sharing pasal aktiviti pada last weekend. boleh dikatakan aku agak gigih pergi sampai kajang dan bangi. semata2 nak cari dress utk dipakai time resepsi nanti. and fyi, aku dah decide. nak sewa je baju resepsi. malas dah nak pikir nak tempah baru.

Many thank to nisha sebab rekemen a few butik area kajang. which is abg dia punya member.

1st, aku pergi satu butik ni. terletak dekat atas hentian kajang. aku suka and suka sangat butik ni. sebab most of design yg ada kat butik tu boleh dikatakan up-to-date. staff pun baik. tp aku sempat try sehelai baju je sebab ramai okey bakal pengantin yg dtg. 

mari tepek picca.

ni 1st baju yg aku try dekat kedai yg nisha rekomen. aku suka jugakla. CUMA. heee. ada cuma okay. mari baca part CUMA lepas tengok picca baju ini.


CUMA aku kena kecikkan lagi certain part of my body. hadoi. ingatkan berat dh turun, boleh main sarung je baju mana2. memang TAK la.. sebab part lengan baju ni kena alter sikit kalau aku betul2 nak. huhu. rela atau pun tak, mulai hari ini, aku start diet semula. kalau boleh, aku nak elok2 je berat 45-48. wowww!! agak tinggi cita2 aku tu. mungkin baju pengantin ni boleh memotivasikan diri yg payah sangat nak bermotivasi ni, lagi2 bab kuruskan badan.

OKAY. lepas tu aku pegi another butik. yg tu dekat bangi. agak ekslusif jugak. baju sheila mohammad pun ada. and mostly butik ni ada buat event utk tunang/wedding artis2 msia. 

meh nak tunjuk picca meh.


yg tengah tu dress by sheila mohamad. 

and ni pulak hasil fitting 

aku tak snap picca banyak sangat pun. sebab tengah meroyan nak pilih baju kawen. 

aku dah decide nak ambik baju dekat butik 1st yg aku pegi. tapi baju mana still tak decide lagi. plus owner butik tu dah bagi harga diskaun.. why not aku ambik yg murah instead of yg mahal, and hasilnya lebih kurang sama. kanzzz. janji puas hati. dan paling best, aku berjaya kurangkan budget asal utk baju resepsi aku. almost 500 jugak tuuu. alhamdulillah.

now aku kena datang balik butik tu. tapi tokey kedai dah pesan awal2, kalo nak datang, kena datang time weekdays. sebab org tak ramai masa tu. nak tak nak, dalam bulan ni, aku nak cuti! 

alrite. itu jer lah yg aku nak share. 

p/s: malas nak reveal nama butik. kalo nak tau, pm saja :D

11 comments:

Nursaila Norman said...

ohhhww,sangat cantik baju2 tu semua! sy pulak yg rambang mata..haha :D

fatehamohamed said...

btol33..yang murah is better klud esign die cantikk kan..cuti jgn tak cutiiii..hahahha:p

aca6nisa said...

baju wane ijau tu cantikkk...

ct zainal said...

nursaila : ya2, memang banyak design cantik. yg pasti, chiffon! sukaaa sangat :)

ct zainal said...

fateha : bakal pengantin budget mcm sy kena lah cari yg murah. hihi. done follow your blog! :)

ct zainal said...

nisa : kita pun suka warna ijau tu. tgh try pujuk2 tunang pilih kaler ijau. menyerlah sgt dia xmo. hukhukkk

emily lims said...

Hai i pun tengah cari baju2 yang up tp date..please please bagitau i butik tu punya nama? hehe pleaseeee :D

Nora Fuza said...

hye dear...leh gtau butik apa u pegi kt kajang..sbb i nga crik baju putih...uwaaa~...tq in advanced...

NORAFIZA UMAR said...

Hi, boleh tau tak nama & contact butik kat kajag tu.. roughly your pakej baju around berapa?

thanks,

fiza

ct zainal said...

sorry sbb lambat reply komen. haritu sy pegi kat zaha wedding planner, bangi. and jessica bridal, kajang.

zaha wedding planner bajunya more exclusive. kalau for rental, almost rm1500 :)

eddany @ WE said...

hi dear..
dah lama WE cari ur blog..now br jumpa :) btw salam kenal ye... :)
eh eh eh yang kat bangi tu butik zaha wedding planner kan... sebab masa WE nak amik baju bertandang dari Kak Sheila itu hari, we ols meet up kat situ je... katanya nak letgo baju2 dia kat Zaha :) mmg chantek kan hehehehe