Pages

Langkawi - Day 1

salam uols..




Tahun baru 2012 tak banyak pon mengubah hidup saya.  rutin masih seperti biase, pergi keje, balik keje,  tengok drama petang-petang, baca novel.  eh eh.  tak larat nak list semua. hikhik.


tapi ade kemusykilan sikit,  sebab beberapa hari ni otak ligat rewind perkara yang lepas-lepas. apekah?


ekceli  otak duk teringat nak tepek gambar pergi langkawi last year. hehe. adalah kerane disebabkan hari tu penah kate nak review, review lah sangat,  sampai dah basi cerita ni, tetap tak review jugak lagi. so, now kite kasi review sikit yekkkk.


ekceli ai pegi langkawi kali ni sebab ikut company trip. kalau tak, tak pegi pon. ai dah pernah pegi langkawi sekali before ni, tapi pegi untuk 1st time tu semata-mata untuk shopping. hehe. boleyyy? tapi kali ni, disebabkan join company trip, maka nyer terlebih la sikit aktiviti yang dilakukan, tapi shopping tetap shopping okey!


sampai-sampai jer kat langkawi airport,  company ai sewa dua buah van and terus pegi hotel untuk check in and letak barang. kami stay kat Awana Porto Malai.  selesai, terus kami pegi ke cable car station. 


sampai kat sana, colleagues discuss dengan beberapa orang salesgirl? eh eh. atau korang boleh panggil promoter? eh eh. hehe. ape-ape jelah panggilan diorang tu, yang penting, diorang tengah promote pakej untuk pegi mangrove tour or island hopping. tapi company ai memilih untuk pegi mangrove tour pada esoknye, untuk day 2 nanti. ikutkan ajelah, sebab ai tak kuar duit pun untuk trip ini, melainkan duit untuk shopping. ditaja khas katanyerrr. hiks!


lepas perbincangan pasal aktiviti tu dah setel, kitorang pun memulakan aktiviti naik cable car. seram sejuk jugak sebab nampak macam tinggi sangat-sangat. habis semua doa ai baca. hehe. sampai je kat atas tu, rasa nervous and gayat hilang bila tengok view yang sangat-sangat cantik, plus angin lembut terbang menampar lembut pipi ini. hihi. seeeee, ayat terpengaruh dengan NOVEL.


untuk day 1 kat langkawi ni, memang sangat-sangat have fun sebab merasa naik cable car, turun tangga, panjat tangga sampai kembang kempis hidung ni. hampir nak pitam kooo dibuatnye dek tangga tinggi itu. ape-ape pon, enjoy!


then , after settle aktiviti kat cable car, kitorang balik ke hotel and rest. after solat maghrib, kitorang pergi makan-makan and round-round area pantai chenang sebab malam dekat sana sangat lah happening. 


so lets layan gambar masa ai di langkawi okay *bajet macam artis lettew*


DAY 1

harus dimulakan dengan gambar ai ye. dengan lafaz bismillah. hiks :p



 langkawi dari view atas

  Tadaa. sampai dah kat tempat tinggal kami selama 3hari 2malam nanti . Awana Porto Malai

 Penat kot time ni, sebab panas. hehe

 saje nak show off beg kawan kite. hehe. cute, tapi gigi tak kaver langsung. hiks!

 muka teruja ni, konon-konon sebab 1st time nak naik cable car. menggigil lutut nieeeeee. haha. lama-lama dah OK :)

 see, betapa OK nyer muka masa ni, haha. dah lama-lama sket, hilang segala nervous, excited pulak. :p

 dah boley senyum, tandanya dah tak takut. kita enjoiceee!!

 nak terjun ke tak nak? hehe. nasib baik tak, kalau tak, tak sempat nak review :p

 ala tomei- tomeiiiiiii..


 sekali tengok dah tak kenal diri sendiri, sebab makin lebor. huk3~

 para hadirin yg hadir :)

 ini kawan saye. comel kan dia. cepat cakap YE, dia comel :)




 Macam seram sikit jambatan nie sebab goyang-goyang sikit kena tiup angin



 ini lah bos ai, suresh. betui ke ejaan tu? bantaiiiiii aje lah. hihi such a kind person. ai loike hoho. 

 tuty latifah. my bestfriend. love u lah! 

 ai yg snap pic ni, sebab jakun konon-konon ade bot tengah laju meredah lautan. cess!




 gambar secara berjemaah yang berlatarbelakangkan gunung yang tak diketahui nama nyerrr

  yeay, masa untuk mendaki. tadi turun tangga kemain laju. nak naik? hehe. penat dibuatnye.

 banyak lagi anak tangga ni, curam and tinggi, and buruk jugak tangga ni. hehe. ate dah dalam hutan, takkan nak letak tangga bermozek plak yer. hihihi

 seee, orang belakang saye tu. dah penat sebab mendaki tangga. hehe. ai pon tengah kaber idong jer tuh. hehe. penattt oii

 hehe. dalam penat-penat pon sempat peace. cool :)

 ok, dah penat berhempas pulas di puncak sane, maka turun juge kebawah dengan selamat :) alhamdulillah, syukurrr

 tak tau ape motip tuty pandang sane. hehe :p

 posing la konon. ces.

  

ok, ni lah bilik kitorang.  selesaaaaaaa and  yg paling penting, depan swimming pool.  sedapp sedapp seddap! :p


 see, dah sempat shopping tu. hehe. pantang lalu pekan kuah. pasti menyinggah :p




 konon-konon ai nak tunjuk skill nie. skill lah sangat



dah malam. sempat round-round hotel sambil tunggu orang lain utk pegi dinner 





tuty again :)

DONE. hihi. penat lah korang nak scrool ke bwh. okay, tu jelah untuk day 1. untuk day 2 nanti, akan dimulakan dengan aktiviti breakfast yg yummeh. see u guys on next entry :)


2 comments:

aca6nisa said...

tomenyaaa beg cik tuty...beli kt mana?

nk tgk pic 2nd last tu sbb baju lawa...tertarik kt polka-dot wane merah itew...upload la full pic...:D

ctzainal said...

hye ummi zihni :)

cik tuty beli beg tu kat shah alam kalau xsilap :)

alalala,baju polka dot dot tu xde plak full pic. hehe.