Pages

Apa yang lawak nye pun? memang melawakkan pun.......

salam uols semua






minggu depan dah nak cuti sebab kaum cina nak sambut CNY. alangkah seronotnye dapat bercuti selama 4hari, walaupun cuti tu hanya balik ke kampung, and dah pastinya kena memasak, kena jemur kain baju, tapi tak kesahlah, janji boleh relax sikit.






walaupun cuti tu start minggu depan, tapi mood cuti dah terasa dahhhh sekarang nih...maklumlah..... mood nak cuti tu mestilah kena lebih sikit. hover ko kan, macam tak pernah dapat cuti je gayanya.




okaylah. hari nie sebenarnya saya nak cerita pasal MOOD.




sume orang ade mood. mood ni ada macam-macam. takyah describe pon semua orang tau. kalau kat facebook tu, bersepah umat manusia yang menyatakan mood secara terang-terangan kat status update diorang.


macam saye, pagi td memang mood ke laut laaahh time nak bersiap pegi keje. time tengah iron baju tu, boleh plak pikir "eh hari ni , kalau MC pon chantekk niii". tapi nasib baiklahhh bisikan syaiton tu tak power sangat, maka terbantut  lah hasrat murni nak MC ituh. 


lepas dh bersiap-siap dengan bedak pun tak pakai *kate takde mood, mane boleh mekap2 sangat, terus je la masuk dalam kereta, sekali lagi rase malas plus menyesal pegi keje sebab jalan kat kuchai lama itu jam pulak sesangat hover dan hazab, tak macam selalu.. TAPI....


mood yang takde tadi bertukar bila on dorio radio ERA, sekali dengar JoHaRa pagi ERA, dengar aje gelak "hahahhahahhhhaha" johan tuh, terus senyum sensorang.


 johara tu ialah gabungan johan, hanif dan ray.




memang ada orang kata, gelak johan dalam segmen johara pagi era tu sedikit annoying, tapi kesah pulak aku. hahaha. sebab bila dengar celoteh johan dalam tu, dibantu plak oleh ray dan hanif, terus jer mood happy. dah tak berapa nak  meroyan sangat dh nak bila time nak pegi kejaaa. see, kuat tak kuat nya pengaruh hiburan dan radio dlm kehidupan. hihi..


so saya syorkan, pada sape-sape yang boleh terima and masuk dgn  lawak johan, boleh la layan johara pagi era. bukan ape, ade sesetengah orang yg rasa johan tu annoying, but for me, he's talented. ada ciri-ciri pelawak yang memang lawak, yg masuk air and ting-tong jugakk. kire boleyy la nak buat gelak. 




gelak bile time johan jadi mak jemah..nak pitam ai gelak hokeyhh






okay, itu je pon nak share. meh kite pakat pasang radio ERA dengar johara pagi era. lalala~




*dulu kalau pagi-pagi suka dengar gandingan kerinting 3, kat suria fm tu. sekarang? tak mau dahhhh .... sebab ade kenchana dewi. hik3. 

1 comment:

~K Ham~ said...

kak ham pun layan jugak ERA Johara tu..gelak sorg2 dalam kereta otw to ofis, pastu tukar ke SINAR...gelak lagi...