Pages

Wedding Preparation.. #1

Hai. salam semuaaa..

Blog yg tenggelam timbul kewujudan entry-entrynya

Hanya mahu mengupdate secara rawak

Date nikah/ sanding dah dapat. hanya perlu tunggu pengumuman tarikh pilihanraya, kalau kena time pilihanraya, memang kena postpone. sebaliknya, lompat lajulaju, sebab boleh kahwin on that day

Tengah gigih mencari vendor utk pelamin. nak yg murah, tapi nak pelamin mcm scha alyahya punya. :D




 baju nikah dah hantar taylor last week. harapharap outcome seperti yg diingini. 






Baju utk reception cadang nak sewa je. kalau cukup budget, teringin nak tempah. tengah berkirakira. masih gigih men'survey'.




Gilakan kain sari yg dijual di kedai bernama Madras Store, di Jln Masjid India. sampaikan nak grab sari utk dibuat baju nikah sebab sangat berkilauan sari itu dimata saya.  malangnya tunang tak suka. katanya better kain lace. hukhukhuk. tunggu eh sari, raya nanti, kita beli yek



Lepas hantar baju nikah pd taylor, nafsu makan dah serupa jin. matilah nanti baju nikah kena tetas pula. T__T. entah kenapa semangat nak kawal makan tak ada sangat. 


Hantaran for both side dah 90% settele. masingmasing ada pending 1 item on both side.



Idea utk door gift dah ada. suma kena decide yg mana satu menjimatkan dan murah serta mudah dihasilkan#dasarPengantinBudget



Bunga pahar DIY saja. ofcourse nak murah dan murah tapi cantik serta comel. tapi kena rajin dan rajin utk teruskan misi DIY bunga pahar itu  #dasarPengantinBudget


OP dah tempah. deposit dah bayar.





Utk bilik pengantin, cadar dah beli masa Sogo buat promotion "Different Cultures, One Romance promotion!" . cadar lawalawa, plus harga yg berpatutan. oh ye. langsir bilik juga dah beli, juga di Sogo.



Terpikir nak buat pre-wedding. dah survey banyak OP. tinggal nak decide dan lock date saja. tema? masih mencari. any idea?



kad kahwin baru nak design. nak tempah dekat zimie 




Sejak dh bertunang ni, tiaptiap minggu masuk sogo. botaklah..




Sejak dah bertunang jugak, dah jarang gaduh. alhamdulillah! :) takmo takmo takmoo 




OK. itu je serba sedikit yg banyak ttg wedding prep saya! Moga dipermudahkan segalanya. amin..


ok, next entry mcm nak buat teaser kain untuk nikahlah pula..

2 comments:

aca6nisa said...

Alhamdulillah..

Harap semuanya berjalan lancar selancar ketapi tanah melayu...erkkkk!

Takpa budget pun sbb nnti lepas kawen dh dpt baby lg banyak guna duit...hewhewhew

ctzainal said...

mekasih nisa! :) yelaa kan, lepas kawen lagi banyak nak pakai duit. jd sila dgr nasihat org berpengalaman mcm nisa. hihi :D