Pages

Fah Lean Floral Trading

Salam semua!

Siapa penah pergi Fah Lean Trading, kedai pemborong bunga dan jugak alat kawen-kawen, dekat Balakong? Aku dah pegi haritu. dua hari berturut-turut aku duk ulang alik gi kedai tu. sangat2-sangat menarik. and murah jugak.

bunga-bunga kat fah Lean ni  ialah artificial. walaupun bunga artificial, ada yg nampak mcm fresh flower dah. teruja oi. 





kat sini, korang boleh cari riben ke, bunga, semuaaaa la ade kat sini. nak compare to Nilai 3, aku rasa aku lebih sukakan Fah Lean. bunga-bunga pun bersepah yang gorjes2, sesuai la bagi sesape yg nak buat hantaran guna artificial flower. and buat hiasan pun cara juga. 

okay, marilah buat terapi mata dengan melihat gambar-gambar bunga di Fah Lean trading :)
















okay. pic yg last ni plak muka yg kepenatan lepas round 1 Fah Lean. kedai dia agak besar, and ialah dua tingkat. time nie aku duduk la, sebab tengah tunggu SA tu potongkan kain, utk buat alas bantal hantaran. 

FYI, aku memborong segala macam bunga and peralatan utk buat bantal hantaran aku nanti. utk kawen ni, aku dah decide nak guna bantal hantaran je. instead of guna dulang and bakul hantaran sebab time tunang dulu aku dah guna idea itu. plus idea bantal hantaran ni, kos lebih murah daripada guna segala bakul and dulang hantaran. 

pada kawan2 yg belum pernah pegi Fah Lean, boleh la google map nak ke sana. sangat senang okay. :)

nota ketot ::: Aku rasa nak kena gi Fah Lean lagi lepas ni. nak cari bunga utk letak dalam bilik :)



4 comments:

Dhiera nadhirah said...

kite! kite dah borong dh bunga2 dekat sini masa nak kahwin aritu. pelamin DIY kan. bunga2 semua borong kat sini. total lost dekat sini lebih rm500. beli bunga yang sebatang rm15.90 tu. banyak sangat borong kat situ. pergi dua kali. dah sampai jadi member dah. aritu borong bunga2 yang nampak macam fresh flower je. syok pergi cn.

aca6nisa said...

wah...bestnyaaa...bila la dpt terjah p sana ni..nk beli munge letak dlm umah boleh feeling english style gitew...

ehh..dh tukar blog template ke? lawa love.love..

PHIRDOTE said...

byk nye bunga warna warni :D

Salwa Hanim said...

omg, u drive me crazy. memang tengah survey harga bunga kat mana yang lagi murah, semua house, fah lean atau kedai kat Plaza Alam Sentral Shah Alam tu. Rasanya ni la yang terbaik kot..