Pages

Review: E-day outfit

Salam to all lovelies :)


Since aku dah tak berminat nak separate kan blog wedding and personal aku, jadi aku akan buat review about e-day aku kat blog ini jelah. senang aku nak manage :D

Jadi hari ni aku nak teruskan  review fasal outfit yg aku pakai pada hari kejadian.

Baju aku pada hari tu, aku just sewa. sebab aku tak sempat nak tempah.  a few month before hari kejadian, aku memang outstation memanjang. maka solution yang paling senang, sewa sahaja. tak de nak pening-pening kepala. Aku pilih warna dusty pink. sweet sangat warna pink belacan itu :D since time tu aku tak kisah sangat bab warna  tema, janji tak merapu sangat. 


Aku sewa dari salah sebuah butik pengantin dekat Jerantut. Dress, veil, dan jugak tudung. total paid, RM150. 




Totally aku puas hati dengan baju tu. WALAUPUN aku rasa banyak kali aku terpijak kain sendiri. sebab kain itu ialah sangat labuh okey. oh! aku tahu aku ialah renek, tapi kakak butik tu tak berapa nak alter sangat tang kain dress tu. penyudahnya, aku cuma guna kaedah lipat pinggang kain sampai 4 kali T___T

Ekceli bahagian baju and kain ialah separate, maka kain aku makin lama makin kebawah bila aku terpijak, maka lepas tu haruslah aku sekejap2 tarik kain ke atas sikit. hukhuk. tak best okey.. 



kemain meleret kain ni. kalau pakai heels, ok lah. takkan dalam rumah aku nak sarung heels pulak kan T_T


DAN

1 hal yang aku tak puas hati, aku ialah GEMUK time aku tunang. berat aku is almost .... haha,  aku dah taip tadi, TAPI padam balik, sbb tak sanggup nak aibkan diri sendiri. mihmihmihh.. >.<




Iyerrr, aku akui itu salah aku, sebab dalam masa sebulan lagi menuju hari kejadian, aku terlebih kencang dan gigih meneroka segenap kedai makan sedap. plus selalu plak outstation kat melaka. melaka semua makanan sedap. grrrrr.. ada coconut shake, nasik lemak ayam, goreng pisangggg.  pergh. semua tu adalah menuju kearah KEGEMUKAN yg abadi......



PALING SEDIH

Bila aku tengok picca aku pada hari kejadian, aku tak sukeee sangat sebenarnye. lepas tu, kakak tunang aku cakap, aku nampak gemuk dan berisi, time tu aku rasa mcm nak tikam  diri sendiri. hahaha T__T.  TAPI memang betul pun apa diorang cakap tu. memang sedih la time tu. hati menangis siapa yg tahu :D 


Kak yati : engkau gemuk   | |    Aku: maceh.. hukhuk  T__T


SELEPAS KEJADIAN

aku tekad nak kecikkan badan. sebab aku tak nak nampak gemuk. dalam hidup aku, inilah rekod paling gemuk penah aku cipta. haha. TAK SUKA....... sepanjang hidup, tak pernah besar mcm ni  T__T 




PEMBAKAR SEMANGAT

Aku jadikan kata-kata kakak tunang aku tu sebagai  perangsang utk aku kawal makan.  kalau dia tak kata aku gemuk, aku mungkin tak reti-reti nak INSAF. aku betul-betul control makan lepas tunang tu. sampai satu tahap aku tak lalu dah tengok nasik. T__T and now, Alhamdulillah, dah berhasil usaha aku tu, dan dah kecik sikit. kalau boleh, nak maintain sampai majlis kawin nanti. bertabahlah! :) 



 harusla letak picca once dh kurus. >.< ini ialah time raya aidilfitri


dan ini yg latest. :) 




OKAY.

review baju e-day dah bertukar jadi luahan perasaan :D Maafkan daku! :D




9 comments:

Kumbang Jingga said...

harap tak terlambat lg utk ckp tahniah kan hehehe..anyway baju pink tu cantik

aca6nisa said...

takpa yg penting tetap comellllL!!! hihihihi...

ctzainal said...

Terima kasih pada Kumbang Jingga :)

ctzainal said...

comel betul2 ke ni aca6nisa? huhu. tapi gumuks :(

bintanghati said...

cantiknye baju raye kamooo ...
jeles jg tgk bdan kamu dh kurus..
ape resepinyeee... hehehhe

nasuha ahmad helmi said...

wahhh...bile tgk gamba awak sekarang rase bersemangat nak kurusss!! boleh share tips tak...serius sgt2 nak tau...thanks. saya link blog awak k. ^____^

orked violet said...

hehehe.comeL Luahan hati kamu nih!!!= )

sya ri2 time E! pon semangat diet.ps engaged teros makan jek keje nye smpai arini.cheit!

BTW, teroskan usahe diet 2.mkin turun makin bersemangat kan..ngee..sya ingt nk start diet rini La (eh!) hehehehehe

BTW, sya da foLLow kamu. free, visit/foLow jugak ek~
sya-orked.blogspot.com

ctzainal said...

hye semua. sy diet guna herbalife jer. plus control makan. skrg dah tak consume HL, just ctrl makan sendirian berhad. once kite dh terbiasa kurgkan makan, lama2 jadi normal utk makan dlm kuantiti yg sedikit. eceh, dh mcm pakar pemakanan pulokkk. hehe >.<

Kakzakie said...

Ok juga sewa sebab tak mahal, lagipun pakai sekali ajekan, berbaloilah juga sebab cantik.

Maintain sampai bersanding atas pelamin tau:)