Pages

puasa tahun lepas VS tahun ni

salam ppl :)


hehe, first of all ai nak ucap selamat berpuasa. memandangkan ini lunch time, tapi ai mcm xde apa nak buat so terhasilla entry ni. ce tengok entry tittle, so memang nampak sangat hidup mmg ada hobi buat comparison. bijakk... bijak.. ;)


puasa tahun lepas ai ialah kat kulim. sedap owh. bukan apa, param dia best. eh eh, best ke? ekceli bole la, ai terbayang macam macam masakan kat sana. laksa sedap tu ai teringat ingat. plus bihun sup. moi sup pon sedap. orang utara panggil nasik air aka bubur nasik tu as moi sup. maklum la, puasa taun lepas ai kunun kunun diet, so menu bukak puasa ialah benda2 ringan jeklah. terbayang kesedapan gulai kawah + batang pisang. sure ada yang pelik and tanya, sedap ke gulai tu. jawapannya ialah SEDAP ;) tahun ni tak terai lagi, sebab pegi param kat tasik permaisuri, just ada gulai kawah, but batang pisang ialah tak ader. so tak sedappp. kot. hehe. motif nak jugak batang pisang tu dh kenapa hekkkk?? ;p


comparison kedua yg ai nak buat ialah. jeng jeng jengg. ai ialah serupa macham org yg super workaholic. ho ho ho. ialah sebab ape ai cakap cengitu. dolu dolu masa kat opis lama, surau ialah super besar. bole berenang renang ke muara, kemudian bole kuak lentang pula kat dlm ittew. itu ibarat kan aje lah ;) takde la nak berenang pulak dlm surau kan. tak baik kut kut. means dolu asal lunch time je, menyorok dalam surau, membelai mata, tido la makna nya tu ;) TAPI taun ni, bila lunch time, ai ialah duduk aje kat depan lappy buat keje. kadang tu keje ialah takde sangat tapi terpaksa duduk melepak depan lappy disebabkan surau kat opis ni yang super duper tecik n cumil pulak tuh. huhu. silap2 bole muat 5,6 orang aje. sesedihhhh sesangat. huhu. yelah, bukannya apa, time2 bulan puasa ni, surau la port paling glemer time lunch time ;) hihi. nak lepak shopping complex tak larat kut nak jenjalan lagi. hehe. kena save energy!


comparison seterusnya, jeng jeng jeng laagik. ai ialah sahur sensorang. huhuwaaa. ini nangis betul2. huhu. kalau dulu ada housemate, kini tak ada dah. idup sebatang kera. huhu. ialah sedih. rasa kesian kat diri sendiri. maka, cepat cepat otak ni gatai suruh kawin. hek hek hek. yelah, kalau dh kawin, dah takde istilah sahur sensorang. ;) hihi. mode :gatai. ok la, ok laa, bulan pose tak baik gatai gatai, so cepat cepat ghase nak pindah balik umah mak time bulan pose ni. tapi ofis pulak jauh. ghase nak kidnap mak sendiri je suruh duduk rumah ai selama sebulan ;) sedap kut. hihi.


comparison yg ke 4, kalo dolu kat company lama, ai balik keje time bulan pose dlm 6-630. but sekarangggg ialah suukaaaaaa sesangat. ialah balik AWAL. kul 430 da bole chioaa. ai loike.dabel like kot kot. hehe. tapi, walopun ai balik awal, jalan tetap jam. huhu. apelah nasib. nak merempit motor lak takde, plus skill merempit pon ialah kurang. huhu. so taun ni tak sempat nak merasa air tangan sendiri. hek!!! motif nak rasa masakan sendiri?hihi. takde la, bukan apa, kadang kadang bosan jugak asyik makan luar je. tapi ape ape pon, ai ada cita cita. ialah nak masak sendiri bulan puasa ni. tunggu weekend lah, ok kot. nanti nak masak sedap2. tapi bulan puasa mane leh rasa, so kena pandai main agak2 jek lah ;)


next comparison. dolu dolu opis lama ai ada buat majlis berbuka puasa. penah la ai jadi one of the organizer yg organize majlis bukak pose ittew. sedap. opis ajak penghuni rumah anak yatim and rumah org buta utk bukak pose sama2, super meriah. rinduu lak moment tu. huhu. opis baru ada ke? ke tak ade. ke ade? ke cemane? hehe. tunggu jelah kot2 ada invitation ;( kalo takde, memang ai rasa nak nak majuk seploh hari dengan bos sebab tak aci, dengar kata SA ada majlis bukak pose kat hotel. ehem..ehem.. ini tidak adil..tidak adilll (ternyanyi lagu yuna ,penipu.ngeh3)


ok, tu je la kot comparison yg bole difikir buat masa ni. berfikir dengan otak yg super penat, mata yg super setim mengantukssss, plus energy yg agak low becoz pagi tadi terskip sahur. hehehe. tu la, kesian kat ai duduk sensorang, set alarm pun tiada berguna kalau diri terlebih bersifat penyayang, lebih lebih lagi penyayang terhadap TIDUR. sayang tidur la makna nya tu. ;)
okay syg2 sekalian, selamat menunaikan ibadah puasa. selamat berterawih hehe, walaupun ai terskip terawih dh berapa hari disebabkan tersadai lepas time bukak pose. hihi. janji lepas ni namo makan manyak dah. INSAF. ^__^

Sent from my iPad2

3 comments:

haqqiem said...

Comparisom yg ke-6:puasa taun lps xde ipad2..taun ni ade..blh hupdate belog.. :-P

ctzainal said...

alahai budak sakit mata ni.selamat berpuasa penuh ye incik haqqiem :)

Fazreil said...

tahun ni kitorg panggil anak2 dr rumah amal, spastik dgn down-syndrome. kitorg buat jumaat lepas.