Pages

Hari jumaat edisi luahan perasaan gadis teraniaya

Salam jumaat uols semua.


Mood lepas bangun tido pagi ini sangat fresh, siap boleh masak sup ayam versi sayur satu ladang ai taruk dalam itu sup. 


Sup ayam pon ada kisahnye. semalam balik keje ai singgah kedai kat tingkat bawah, beli semua barang keperluan untuk masak sup ayam. beli ayam and sayur yang macam-macam hade. naik atas rumah, terus mulakan aktviti memasak. lepas dah pung pang pung pang kat dapo, tumis bawang, taruk air, taruk ayam, taruk serbuk sup. pastu macam rasa ada benda yang kurang. rupenyer sup bunjut tak letak lagi. pastu cari punya cari dalam kabinet dapo, macam takde, maka sup bunjut ialah dah habis stok kat rumah ni. memang stress kejap. nak turun tingkat 1, memang kirim salam ar sebab rumah ai tingkat 17. pastu terus matikan api dapo, bagi ayam-ayam dalam periuk tu peluang bertapa ke, bertafakur ke,lantak diorang lah. haha


menda alah ni lah yang berjaya mematahkan semangat master chef ai malam tadi


Pastu pagi tadi sebelum gi opis, baru sambung masak sup tu. maen campak-campak je sayur dalam tu, ade kubis putih tu, letak sawi sikit, tomato, and bunga kubis, and my peberet ever and ever batang saleri pon hade jugak. 




HAHA. ok lah. aku dah tercerita pasal masak pulak. padahal nak citer pasal kejadian JEM pagi tadik je. aduhyai pon!


begini cerita dia. lepas maen masak-masak tu, dalam kul 730 setel lah semuaaa. maka kuar ler rumah kul 830 sharp okeh! memang jarang benor ler ai nak kuar rumah awal-awal cengitu.


sekali, kuar je simpang sup meletop, mood terus down sebab kereta penuh atas jalan. jem macam harrem. memang masa tuh rasa nak menyumpah je dalam hati. nak menyumpah dekat siapa? tak penah-penah jem kat situ, dibuatnye jem kat situ, memang rase nak meroyan kejap.


bayangkan kuar rumah pukul 830, pukul 945 baru lah lepas azab sikse jem tu. tengok kat depan tu, takde eksiden pon. pelik kenape perlu jemmm.. ah.. maybe sebab kl banjir kot. bila jalan dah clear tu,  memang ai bawak kete kat federal dah macam orang gile, main cilok jer sampai lori pon hon ai. tanjat boboi! . semua sebab masa dah time. ampunkan ai abg lori!!  haha. memang stress kooo! last-last, sampai opis kul 10suku! memang rekod terbaek yang memang rase nak hempuk! da lah asik2 muka ai ni je yang datang opis lambat. imej betul........


mase jem tuh, sempat lagi pikir, kalo susah2 sangat, uturn, balik rumah and sambung tidooo. tak pon , nak half day, yakni masuk lepas jumaat. tapi bile memikir testing tak habis buat lagi, terus je cancel niat tu. hehe! ape-ape pon syukurrr alhamdulillah berjaya sampai opis walopun time naik opis ter beriringan dengan geng-geng opismate laki yang baru balik breakfast. hew hew hew. nampak benor aku macam pempuan yang selebet yang bangun lambat ke opis. padahal titew tak macam tu pon #pang!!.. memang imej betul. huhuhu!


okay, thats all for today! :)


p/s : pftt, lega sungguh dapat menulis. haha. bayangkan, dengar sketsa johara time jem pagi tadi  pon gua tak gelak der. memang stress gua! sekarang tak stress dah ^__^  

1 comment:

cik Lily said...

hihi. Alih2 umi yang half day.