Pages

Hati Kena Kental!



Lepas baca pasal jogging vs jumping rope.


terus feeling kurus. 


mata terus tengok sekeliling rumah


port mana paling sesuai utk jadik port paling cantek 


spot place ialah depan tv.. harap maklum, pastikan jarak dari kipas sedikit jauh!


port dah ada, cuma tunggu masa nak beli skipping rope aje! hew hew hew!


nak kurus punye pasal..










nak jogging memang tak arrr. takde mase #alasanpalingcommand. 


balik keje dah pukul 100, nak jogging malam-malam? jangan buat gile. 


ade jugak nanti keluar macam-macam kes. lololo. maka kena la cari alternatif lain. 


iaitu SKIPPING!


ini cerita betul. ingat lagi time kat kulim dulu,


dalam masa sebulan, ai boleh loss 4kg's sebab ctrl makan, plus skipping memalam buta. 


yg ini plak ai amek dari kelab diet. he he he. meh ushar!


salam..sya ex student sport sn ..grad 2007dlu masa first sem sya dan kekawan memang teruk kena attack dgn pensyarah sebab bdan x fit n berisi..almaklumlah lepas spm terus makan tidur sementara tunggu masuk IPT..cara pemakanan mcm ni menyebabkan bentuk badan x cantik dan mengeleber....
skadar nak share exercise yang tak membahayapun masa belajar dlu..
Menu pagi , Roti 2 keping,skipping 1000x, 
Tengahari, Ikan Panggang x kisahla ikan apa pun cicah air asam @ cili sos,
Ptg, Jogging atas kemampuan memasing,
malam ,Roti 2 keping ,skipping 1000x,
gud luck la kalau nak mencuba..sya ngan dak2 kelas FIT dalam masa seminggu sahaja..I lost 5 kg...
Penat memang Penat tpi kalau kita push Insyallah berjaya...Skrg dah kerja tak dpt dah nak buat cam ni sebab takder masa dan duk serumah ngan kekawan...dlu skipping cuma dlm bilik je skrg kalau skipping dlm rumah mahu kena penyepak :lol:


maka kali ni, harap-harap misi berjaya! go baby go! ^__^ 


dimana ada kemahuan , disitu ada highway #adnansempit :p




p/s : 2-3 hari memula buat skipping , konpem kaki sakit macam nak patah, nak berdiri pon tak berapa nak gagah.  dah lama-lama nanti, baru ler okay sikit.



4 comments:

miszatie said...

insyaallah setiap usaha pasti akan berhasil...:D

salam b2b dr atie...

keep in touch ya!

cik Lily said...

good luck...

ctzainal said...

thanks semua! first step kena beli tali skipping dulu :)hehe!

cik Lily said...

Umi dah ad. Pinjam si encek je.