Pages

Misteri gadis hilang

Salam uols!


Pernah baca pasal misteri seorang gadis berskipping seorang diri yang dipercayai  hilang sejak seminggu yang lalu?


Gadis itu dipercayai hilang dalam mewujudkan entry-entry di dalam blog aje pon. hehe. saje nak bagi saspen! ingat budak kuantan tu je ke boleh prank 1 malaysia?


Lama kan saye tak update blog. takde apa yang menarik nak share. tapi dalam  minggu ini, kegilaan saya tertumpu pada aktivi memasak. kelasss sangat kau, ciri-ciri menantu pilihan sangat :p


pasal skipping lak, meh nak terus terang. sebenarnyer ........lepas entry saya yg saya berjaya skipping 300kali tuh, no more skipping activity dah lepas tuh. HAHA. HANGAT-HANGAT TAHIK AYAM. kbai. alaaaaa.. itu bukan lah hangat-hangat ke, taek ayam ke ape ke kan. tu sebab trauma bila lepas skipping tu, sakit kaki yang amat sangat. nak berdiri pon siksa sangat. apetah lagi nak berjalan.  hew hew hew, maafkan sayeeee. tapi semalam, lepas dah muhasabah diri, semangat untuk kekal kurus dan cantik  berseri (eii geli nyer) dapat dipupuk balik semula. alhamdulillah!!!!!!


Malam semalam, berjaya jugak skipping lagi 200.  mesti akan ada orang cakap. haip.. 200 aje?? haha. takpe adik-adik, mula-mula akak kau ini buatla 200 dulu, esok lusa akak tambah la lagi, mana tau cita-cita akak nak buat 500kali satu sessi tu akan berjaya hendaknyer. aminn.. amin! and pagi tadi plak saya berjaya buat lagi 200! okeh, itu dah cukup bagus. sebab peluh dah keluar, badan pun sihat!


saya berskipping dalam rumah malam tadi, siap pakai sport shoes untuk elakkan sakit kaki. and hasilnya memang ossem sebab pagi ni, kaki tak rasa sakit. alhamdulillah. so after this, no more reason kaki sakit lagi. hehe :) 


And sekarang mostly dah senang nak kawal makan. yeke? hehe. and 1 benda nak share, kalau korang nak diet, nak cepat kenyang, minum la susu skim ni. 


Apa itu susu skim? Susu skim ialah sejenis susu lembu  yang mempunyai kurang 1% kandungan lemak di dalamnya, atau dalam bahasa mudahnya, ialah susu tepung tanpa lemak. 



 OKAY.


thats all for today! oh. dah betul-betul can be my diet diary, my kurus diari also can :p


bui-bui ..

1 comment:

dhiera said...

chaiyok chaiyok!