Pages

Step by step please!

Salam uols!


Semalam ahad, ai dah berjaya membeli skipping rope, design standard yang murah. murah bukan sebarang murah, ianya bisa mengeluarkan peluh ai yang dah lama tak keluar! haha!


fyi, semalam balik aje dari beli skipping kat econsave baru festival city danau tu, dengan gelojohnya ai salin2 tukar baju and seluar  yang senang nak lompat.. then bermula lah episod lompat si katak lompat.


mula-mula lompat, kembang kempis idom nie. ye lor, lama kemain tak eksesais, memang tanjat la tubuh badan ni! kendian lompat 50kali, and tambah lagi , sampai aje 200kali, terus melepek kat sofa! haha. tak senonoh punye orang.


lepas 3,4 minit kejadian melepek kat sofa, terus bangun balik, and then terus cukupkan 300kali! YEAY! maka berakhirla episod skipping untuk malam td. lompat slow motion benor sebab risau bergegar satu  flat tu, tak memasal org bawah ketuk pintu rumah ai nanti. hehe!








lepas skipping, mandi and tido. sangat mudah nak bangun subuh pagi tadi, plus percuma pakej sakit betis. haha! takpe, cobaaaannnnn~~~so malam ni harus usaha gigih lagi, maybe 500? :)


and sekarang ai ialah sangat-sangat penat okay , nak ulang alik ke toilet utk hari ni, disebabkan minum air banyak sangat! huhu. dah nak masuk 2litre. balik rumah nanti, minum lagi, kasi cukup 3litre! and todays's menu for bfast is nasik (ngam-ngam hujung senduk :D ) + ikan goreng. lunch , 1 mangkuk sup sayur + isi ayam. and petang nie makan 4keping biskut + teh o panas.


OKAY.. thats all for today! ^_^


usaha tangga kejayaan! kalau  tak usaha, takkan boleh gugur pulak lemak ai ini sensorang dia, unless ai ade penyakit ape2! :D


my blog can be my diet diary now! ~~

3 comments: