Pages

Entry penuh kerinduan (rindu ini tebal tahu!)


Kenangan sepanjang berada di Kulim benar-benar menggamit diri ini, 
tika ini,
hari ini,
saat ini.
kesimpulannya,
SEKARANG!!

sob..sob..

rindu KOT
rindu pada mimos,
rindu chen
rindu aunty sebelah rumah
rindu bilik kat kulim
rindu hanjing yang suka menyalak kat sebelah rumah
rindu kat roti sardin kat de saji
rindu mak cik laksa karia
rindu kat kopok lekor comey-comey
rindu kat abang rongak kat petronas taman bersatu
rindu jugak sup campur restoren petronas itu
rindu pak cik tapai kat pasar malam
rindu nak pergi pasar malam tiap-tiap hari
rindu nak melalak kat giant kulim
rindu nak melalak kat karaoke Alma
rindu Jusco perda
rindu UITM penang
rindu nasik bawal
rindu uncle yang jual durian (tuty sangat cuak and pucat gigi bila berdepan uncle penjual durian ini!! :p)
rindu nasik hayam periuk besar
rindu .. kejap, nak pikir..


rindu kat akak nasik lemak taman dekat rumah mizie
rindu pokok duri-duri depan mimos. motif? 
rindu laksa balik pulau, plus goreng pisang sedap laksa janggus
rindu lepak sambil mencurah rasa dengan tuty kat balik pulau
rindu abang jual durian kat balik pulau (kamceng dengan tuty.. ish, tuty laagii.. ;p)

rindu ikan bakar restoren gembira
rindu char kuey tiaw mutiara, telur dibasuh okeyy!
rindu mee ketam pulau aman & juru
rindu rindu rinduuu nak naik bas "dabel-decker" dari kl-kulim. best, naik bas, lepas tu bawak selimut dan tido.
rindu nak drive dari kulim-pahang. ehh tak rindu sangat sebenarnya, sebab takut asyik drive sorang-sorang. jauh kot. bahayye pun yer. :p
rindu.........
ah sesungguhnya tak dapat digambarkan betapa rindu diri ini akan kenangan itu.
oh lupa. rindu bukit jambul.
ya, rindu juga pesta pulau pinang. 
rindu nak makan nasik lemak kukus syed sungai petani. memang sedap terbaek mantop tiptop.
eh tiba-tiba rindu kat pakcik guard yang tolong "jek" kan tayar kereta masa kereta pancit kat opis dulu. thehe...
oh rindu juga kat jiran cina yang selalu tegur setiap kali berjumpa
OK
.
.
.
.
.
.
.
.
.


kesimpulannya, saya rindu , dan dan saya rasa nak termenangis bila mengenangkan kenangan lalu.
iya lah, takde apa yang lebih berharga melainkan kenangan terindah.
eceh, terjiwang.
nangisT__T

bye ....










2 comments:

aca6nisa said...

hehhehe..masalahnya rindu tu sume kt makanan je :P

kalo dh rindu kena cari keje belah sini atau bila cuti je bole wat cuti2 mesia dtg melawat sini ;)

ctzainal said...

aca6nisa : harus la rindu kat makanan. cik lady & makanan memang tak dapat dipisahkan. :)

hekhekhek. namo dah keja sane, jauh nak balik kampung. nanti sy dtg melawat baby erk :))