Pages

Cameron Highland part 1

Sabtu & ahad lepas aku jalanjalan cameron Highland . nama manjhe CH. aku malas nak citer panjang. apaapa pun, trip tu best. nak bagi nama percutian bajet, ia tak lah sebajet mana. maybe boleh panggil percutian tak bajet , ataupun percutian riki. aicheh! :D

korang layan la seketul dua pic masa aku kat CH. esok lusa bila aku ghajin aku citer panjang okehhh ^_^


aku baru sampai & tengah lapar masa nie. dekat cameron valley



ciken pie tuty punya, n stoberry cheese cake shaye yg punyerrr



OK, masa untuk posing sebelah pokok teh T__T



OK, ini pulak tuty. shape nak berkenalan, sila contact shaye. panggg disitu!



sekarang aksi l0mpat pulak yer. ehh korang pikir korang jer boleh lompat? miahaha . abaikan muka aku yang tak berapa comel tu yer.



gadis & bunga



kononkonon



Sungai Palas teh boh plantatation. sejuk mata memandang ^_^




Ok, shaye sempat masuk kilang pembuatan teh boh. posing kejap berlatar belakangkan mesin teh. what the.. cute. miahaha. pang!!




Ok, posing feelingfeeling sambil pegang payung dalam kebun bunga



chantek & unik bunga nie. me like it!



one more pose gedik from me. ikhlas buat semua ^_^



pokok buah pir



sejuk ke? miahaha. ehh sejuk betulbetul, bukan propa okeyh! ;p



jagung rebus pasar malam brinchang nie manis & sedapppp. yummeh!



shaye beli kaktus 9 pasu. ok, lepas nie jadi pekebun kaktus yang berjaya!



must try, kuih brinchang. ada dua jenis. perisa kaya atau kelapa.



Ok,sekarang kat pasar tani brinchang. bunga comeycomey belaka



Okay, bunga lagi



macammacam sayur ada. fresh.



bantal stoberi. shaye dah beli . comeyyy



eh eh. tengah berbuat apa tu?



lagi bantal. majoriti semua kaler merah & pink. termasuk kakak penjual kat belakang tu



taraa.. nie lah bilik yang kitorang duduk. sewa rm70 hengget. ada tv + astro, queen bed, & paling penting ada water heater :)



saja nak expose toilet nie kat korang. thehehe.



bunga lagii, dekat kea farm



menunggu & terus menunggu. bila la ada orang nak bagi bunga seketul macam ni ;p



me like it!!!



Stobery strudel nie ada kat strawberry moment. kat belakang pasar malam brinchang



strawberry strudel + strawberry milkshake + fresh strawberry juice = strawberry moment



Okay, now steamboat time. yummeh!!



recommended place for steamboat and others. murah compare to straberry moment. paling penting, sedappp!



best!!



hasil kegigihan, habis licin



Okay, congrats! next time boleh pergi lagi



ini muka kekenyangan!. burpp!



budak pink :)



grrr.. tojuknyerrrr sejuknyerr. abaikan rambut nenek kebayan itu!!!!



okay, finally ada pict berdua :)



Okayy, akhir kata. pic snap sendiri before balik



p/s : nanti ada free time shaye story pasal trip tak bajet CH nie okayh. :)

6 comments:

aca6nisa said...

muehhehe...wooowww bestnyeee...
mana stoberi i takde kerrr???

adehhh...cik tuty beli kt mana sweater tu i tingin nk beli selai hik3

tuty latifah said...

nnti kan kemunculan sweater pink itu b'sama salji2 di korea ... :P :P :P

ctzainal said...

mahal cik tuty beli sweater tu. kalo nak stoberi, meh la dtg umh, kita cicah dengan eskrim vanilla :p

BATU BERSURAT said...

Terliur pula nengok makanan-makanan tu... brrrrr

cik helena said...

dah lama sangat teringin steamboat ne..,huhu!!terliur dah!

murah 70 satu malam.. :)

Syazwani Mazlan said...

wahhhhhhhhh..best!! tak ajak..hahaha