Pages

Yang HARAM itu SEDAP


Orang kata buat benda haram tu sedap yeh? aku tak tau sebab aku tak pernah buat benda haram. kakaka. sumpahtipu. tak delah, aku kadangkadang penah jugak buat benda haram, tapi benda haram jadah jelahhhh, contoh macam menentang arus naik eskalator
tangga bergerak. kelakar tak? kelakar tak? lempang disitu!

Pagi tadi masa tengah bertacap tacapan untuk ke opis, aku dengar radio. ada berita pasal sesetengah restoran yang memaparkan logo HALAL yang sebenarnya TAK HALAL. macam mano tu? haih, aku dah la sukee makan kat kedai. test kedai yang ini, test kedai yang ituuu. sekali ada pulak restoren yang tak berjenis. apa la, menganiaya umat islam tu namanyerr.lagilagi kalau restoren yang western tuh. confirm ada wain segala.

Nampak gayanya aku kena belajar masak western food la plak lepas nie, sebab nak stop makan kat kedai. maceh! :p



p/s : lepas nie nak try masak chicken chop. eh bila tu? tahun depan dan tahun depan nya lagi. :D

8 comments:

nizam omar said...

wah..dah aktif berblog kembali ye..masih kenal dengan saya?

Tie-Ibu wawanisolehah said...

Wah baru balik CH ek..nengok gambo je pon rasa nak terbang gi sana hehe..
Tapi betul la kot time school holiday ni tak seswai gi sana...
tq ek for da info

ctzainal said...

nizam omar : yup, ofcourse la kenal lagi :))

Tie-Ibu wawanisolehah : huhu. kalau nak challenging, boleh jer pergi. bestt. enjoice :p

nizam omar said...

mekasih inagt saya lagi...dah jadi follower ye..mekasih..

ctzainal said...

iyup. buat entry best2 k lepas ni. nti saya komen :)

Heidi Shafiq said...

susahkan skrg nk jpe yg btl2 halal..

Munirah said...

tu la...nak makan lua pun was-was skarang. :(

NICK IRFAN said...

lps ni kena selidik btol2 bahaya jgk ni...